Pedicure en medische pedicure

Bij Pedicure Praktijk Priscilla kunt u terecht voor verschillende soorten pedicurebehandelingen. Deze behandelingen kunnen in de praktijk in Zaandam Kogerveld of aan huis worden gegeven. Op de startpagina leest u wanneer het mogelijk is om een behandeling aan huis te krijgen.

Spa pedicure

Even heerlijk ontspannen doet u met een spa pedicure.  Bij deze luxe optie hoort een verfrissend voetbad, een reinigend voetscrubmasker en een ontspannende voetmassage. Na de behandeling loopt u weg met stralende voeten en een ontspannen gevoel.

Een spa pedicurebehandeling kost € 52,50.

Voor al onze behandelingen geldt dat bij een no-show of annulering binnen 24 uur voor de afspraak, 50% van de kosten van de behandeling betaald dienen te worden.

Medische pedicure

U kunt bij ons ook terecht voor een medische pedicure. 

Onder een medische pedicure vallen onderstaande handelingen:

 • het desinfecteren van de voeten en nagels,
 • het knippen van de nagels,
 • het behandelen van verdikte en/of ingegroeide teennagels,
 • het verzorgen en reinigen van de nagelomgeving,
 • het behandelen van kloven,
 • het verwijderen van eelt en/of likdoorns,
 • het inmasseren van voetcrème.

Als u lijdt aan diabetes, kunt u de behandeling laten vergoeden door uw zorgverzekering. Heeft u reuma en bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt de behandeling vaak ook vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of dit voor u geldt.   

Een medische pedicure kost € 37,50.

Voor al onze behandelingen geldt dat bij een no-show of annulering binnen 24 uur voor de afspraak, 50% van de kosten van de behandeling betaald dienen te worden.

Schimmelnagels

Ook voor de behandeling van schimmelnagels bent u bij Pedicure Praktijk Priscilla aan het goede adres.

Wat is een schimmelnagel?

Een schimmelnagel ontstaat door een schimmelinfectie, waardoor de nagels een kalkachtig uiterlijk krijgen. Een schimmelnagel wordt daarom ook vaak een kalknagel genoemd. Dit komt vaak voor, want een kwart van de mensen heeft weleens een schimmelnagel gehad. 

Hoe herken je een schimmelnagel?

Als een nagel (gedeeltelijk) wit of geel wordt en daarna donkergeel/geelbruin, dan is de kans groot dat er een schimmelinfectie is ontstaan. De nagel wordt vaak ook dikker en brokkelig en kan ook (gedeeltelijk) loslaten. Meestal begint deze infectie in de grote teen.

Kun je een schimmelnagel voorkomen?

Er zijn veel manieren om de kans op een schimmelnagel zo klein mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan:

 • katoenen of wollen sokken dragen,
 • schoenen dragen die niet te krap zitten en luchtdoorlatend zijn,
 • de nagels goed onderhouden,
 • de huid schoon en droog houden,
 • een nagelschaar of nagelknipper niet met een ander delen,
 • kiezen voor slippers in plaats van blote voeten in bijvoorbeeld sauna’s, kleedkamers of zwembaden,
 • waterschoenen dragen tijdens het zwemmen.

Hoe behandel je een schimmelnagel?

Om een schimmelnagel effectief te behandelen, is het allereerst belangrijk om de hierboven genoemde tips op te volgen. Deze tips voor het voorkomen van een schimmelnagel helpen namelijk ook om een schimmelnagel te bestrijden én om de infectie niet verder te verspreiden.

Aangezien een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie, is er een grote kans dat de schimmel zich ook in uw schoenen heeft genesteld. Het is daarom belangrijk om uw schoenen te behandelen met een schimmelwerend middel, zoals een poeder.

Pedicure Praktijk Priscilla kan u helpen om van uw schimmelnagel af te komen. Laat u adviseren door een van onze pedicures. Wij kunnen u helpen de nagel te behandelen, onder andere door de verdikte nagel te behandelen en door schimmel bestrijdende crèmes, gels en vloeistoffen te adviseren.